ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας
Ιωαννίνων

Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων

Το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων είναι πλέον πραγματικότητα. Σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων, δίπλα στην λίμνη Παμβώτιδα και σε ένα προσεγμένο χώρο 10.000 τ.μ. λειτουργούν εργαστήρια αργυροχοΐας, μουσείο, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, καφετέρια – εστιατόριο και φυσικά το Πρατήριο Λιανικής Πώλησης Προϊόντων Αργυροχοΐας.

Πρόκειται για ένα χώρο που όλοι οφείλουν να επισκεφτούν προκειμένου να γνωρίσουν την Παραδοσιακή Γιαννιώτικη Τέχνη των Χειροποίητων Αντικειμένων Αργυροχοΐας.

Εργαστήρια

Η ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από 44 συνεργαζόμενα εργαστήρια τα οποία λειτουργούν και παράγουν στο συγκρότημα του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. Ο επισκέπτης, έχει την δυνατότητα μέσω οπτικοακουστικού υλικού και συζητώντας με τους τεχνίτες να γνωρίσει τον τρόπο κατασκευής των αντικειμένων που έχουν κάνει γνωστή την πόλη μας σε όλο τον κόσμο..

Υπηρεσίες

Στον χώρο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. θα λειτουργήσει Διαδραστική Αίθουσα της Ιστορίας Τέχνης της Γιαννιώτικης Αργυροχοΐας οποίο θα εκθέτονται εργαλεία και αντικείμενα τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, Καφετέρια – εστιατόριο – ουζερί όπου σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον δίπλα στην λίμνη μπορούν οι επισκέπτες να έχουν λίγες στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης.

Σε προσεγμένη αίθουσα αλλά και στο κεντρικό αίθριο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. σε τακτικά διαστήματα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις έτσι ώστε το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων εκτός από οικονομικό κέντρο μέσω της λειτουργίας των εργαστηρίων αλλά και του Πρατηρίου Πώλησης Χειροποίητων Προϊόντων Αργυροχοΐας να αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό σημείο της περιοχής.

Διάθεση Προϊόντων

Το Πρατήριο Πώλησης Χειροποίητων Προϊόντων Αργυροχοΐας που λειτουργεί είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατάστημα πώλησης προϊόντων αργυροχοΐας στην Ελλάδα. Τα 44 συνεργαζόμενα εργαστήρια εξασφαλίζουν στον επισκέπτη την δυνατότητα επιλογής από όλη την γκάμα των προϊόντων αργυροχοΐας όπως κοσμήματα, σκεύη, εκκλησιαστικά είδη, είδη δώρων και διακοσμητικά αντικείμενα χώρου. Τα προϊόντα τα οποία διατίθενται προς πώληση είναι αποκλειστικά χειροποίητα αντικείμενα παραγωγής των συνεργαζόμενων εργαστηρίων γεγονός που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις χαμηλές τιμές διάθεσης τους.

ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι

 
περισσότερα ...